The Way of Shadows


Här är en riktigt kill bok som aldrig slutar underhålla. Azoth är en 11 årig pojke som lever i the Warrant vilket är den lägsta delen av den korrupt och hopplösa världen i staden Cenaria. Han är inte mer än en gaturåtta, rädd för sina brutala gängledare. Efter mycket om och men lyckas han bli lärling till Durzo Blint, en mycket berömd wetboy (jag vet att det låter konstigt) vilket är en speciell typ av lönnmördare. I 9 år lär sig Azoth (nu känd som Kylar) konsten att mörda och komma undan med det men han finner inget nöje i sitt arbete och som Durzo säger
"We don't create art, we create bodies." är ganska träffande. Men Kylars mästare har fler skelett i garderoben än vad han ger sken till och hemligheterna skapar problem för dem båda och vänder upp och ner på allt som Kylar tror sig veta.

Boken är en härlig blandning mellan Sagan om ringen och Klanen Otori med en stor mängd mörk humor som gör det omöjligt att sluta läsa även om den är tjockare än de flesta böcker. Finns tyvärr inte på svenska men även om den har en hel del svåra ord så är den lätt att hänga med i. Karaktärerna är omöjliga att inte älska eftersom man känner igen sig i var och en av dem men personligen är Kylar min favorit med Durzo på nära andra plats. Man byter pov (point of view) ganska ofta och i vanliga fall tycker jag det är irriterande men i den här boken måste jag säga att det bara gör saker mer intressanta.

Ger den ***** stjärnor eftersom jag inte kunde sluta läsa och tror att nästa vilken actionälskare som helst skulle falla pladask för Brent Weeks och hans värld. 

The Night Angel trilology:
1: The Way of Shadows  
2: Shadow's Edge
3: Beyond the Shadows

Scorpia & Ark Angel



Har nästan avslutat min Anthony Horowitz period nu. Scorpia och Ark Angel är den 5 och 6:e böckerna i serien. Det finns 2 till men så långt har jag inte kommit ännu =P Om du gillar 14 åriga spioner som räddar världen är det här serien för dig. Den är rolig och spännande men de kan dock ha väldigt lika uppbyggnad så de är egentligen bättre att inte läsa den efter varandra utan ta en paus mellan böckerna.
I Scorpia söker Alex efter sin farsas förflutna då Alex aldrig fick lära känna honom och han får brottas med tigrar, lönnmördare och MI6. Den här boken svarar på många frågor som funnits genom serien och är en nyckelbok för att binda ihop allt. Tyvärr tyckte jag inte den var riktigt lika bra som de tidigare böckerna men fortfarande läsvärd.
I Ark Angel kommer man tillbaka på spåret igen med en galen miljadär och terrorister. 

Böckerna målar upp detaljer på allt även om de egentligen är otroligt lättlästa eftersom de ska läsas av lite yngre tonåringar men den går mkt väl att läsa för lite äldre som jag. De är otroligt underhållande och en bra godnatt bok då man är trött på kvällen och kanske inte orkar en tyngre bok som behöver mycket fantasi. Jag har valt att läsa serien på engelska (som jag gör med de flesta böcker) då jag tycker att den svenska versonen känns lite för barnslig men de är oxå helt ok då med. 
Rekomenderar dem.
1:a Stormbreaker (finns oxå på film)
2:a Point Blanc
3:e Skeleton Key
4:e Eagle Strike
5: e Scorpia
6:e Ark Angel
7:e Snakehead
8:e Crocodile Tears

Horowitz har skrivit flera serier men jag tycker nog den här är bäst än så länge =)

Den får *** stjärnor eftersom de inte är orginella i sig även om serien är det.
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0